Niin oudolta kun se saattaa tuntuakin en ole koskaan tehnyt kunnon uunipaistia naudanpaistista. Kyllähän sitä on joskun tullut paistinkimpaleita uunissa laitettua, mutta yleensä kylässä on ollut ruokavieraita, jotka haluavat lihansa läpikypsinä. Vieraat ovat kyllä paistista tykänneet (tai ainakin väittäneet niin), mutta itse en ole koskaan kuivasta naudanlihasta välittänyt. Omien reseptien puutteessa jouduin siis hakemaan apua netistä.
- 1,5 kg naudan sisäpaistia
- suolaa
- pippuria myllystä
Hieroin lihan pintaan reilusti suolaa ja laitoin myös reilusti mustaapippuria myllystä. Työnsin lihalämpömittarin lihamöhkäleen paksuimaan kohtaan. Monissa löytämissäni resepteissä liha käskettiin ensin marinoitua, mutta nyt ei ollut siihen aikaa. Mietin tosin kuinka hyvin marinadikaan pääsee paksun paistinkimpaleen sisälle. Yritetään siis puhtaalla pintamausteella.
Paistoin lihaa uunipannun päällä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoitti 60 astetta. Useissa ohjeissa puhuttiin + 65°C, jos lihasta haluaa punertavana, tai 75°C, jos haluat lihan täysin kypsänä. Liha kuitenkin kypsyy vielä uunista otettua ja folioon käärittynä viitisen astetta.
Liha pysyi hyvin koossa kun se oli seissyt foliossa 10 minuuttia ja se oli hieman punertavaa. Ensi kerralla yritän ottaa sen uunista pois 55 asteessa. Ajattelin yrittää ensi kerralla myös hieman viileämmällä uunilla - 120 -astetta saattaisi olla parempi.
- 1,5 kg naudan sisäpaistia
- suolaa
- pippuria myllystä
Hieroin lihan pintaan reilusti suolaa ja laitoin myös reilusti mustaapippuria myllystä. Työnsin lihalämpömittarin lihamöhkäleen paksuimaan kohtaan. Monissa löytämissäni resepteissä liha käskettiin ensin marinoitua, mutta nyt ei ollut siihen aikaa. Mietin tosin kuinka hyvin marinadikaan pääsee paksun paistinkimpaleen sisälle. Yritetään siis puhtaalla pintamausteella.
Paistoin lihaa uunipannun päällä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoitti 60 astetta. Useissa ohjeissa puhuttiin + 65°C, jos lihasta haluaa punertavana, tai 75°C, jos haluat lihan täysin kypsänä. Liha kuitenkin kypsyy vielä uunista otettua ja folioon käärittynä viitisen astetta.
Liha pysyi hyvin koossa kun se oli seissyt foliossa 10 minuuttia ja se oli hieman punertavaa. Ensi kerralla yritän ottaa sen uunista pois 55 asteessa. Ajattelin yrittää ensi kerralla myös hieman viileämmällä uunilla - 120 -astetta saattaisi olla parempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti