Sunnuntain ruoka syntyi lauantain paahtopaistin tähteistä.
- pieni pala bataattia
- 75 g couscousia
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 1 sipuli kuutioituna
- pala paprikaa kuutioituna
- 1 valkosipulin kynsi pilkottuna pieneksi
- 1 chilipippuri pilkottuna pieneksi
- rosmariinin oksa
- paahtopaistia
Salaatinkastike:
- 2 rkl oliiviöljyä
- hieman sitruunamehua
- hieman balsamiviinietikkaa
- Dijonin hunajasinappia
- valkosipulinkynsi pilkottua pieneksi
- hieman suolaa
- pippuria myllystä
Leikkasin palan bataattia kuutioiksi ja keitin ne pienessä suolalla maustetussa suolavedessä. Bataattien kypsyttyä al denteksi lisäsin nihin hieman hunajaa.
Leikkaisin paahtopaistista ohuita viipaleita.
Keitin vedenkeittimessä noin 2 dl vettä ja kaadoin hiehuvan veden couscous-ryynien päälle. Laitoin päälle kannen ja siirsin ne odottamana muun ruuan valmistumista.
Leikkaisin sipulin ja palan paprikaa isohkoiksi paloiksi ja suuren valkosipulin kynnen ja chilipippurin pieneksi silpuksi. Lisäsin paistinpannuun oliiviöljyä. Kun se oli kuumaa lisäsin sipulit, valkosipulit ja chilit ja laitoin mukaan tuoretta rosmariinia. Parin minuutin päästä lisäsin valkosipulin. Maustoin suolalla ja pippurilla. Paistoin kunnes vihannekset olivat rapeita.
Lisäsin paistetut vihannekset ja bataatit couscousin joukkoon. Asettelin pinnalle paahtopaistin viipaleet ja kaadoin päälle nopeasti kyhätyn salaattikastikkeen, johon tuli oliiviöljyä, sitruunamehua, valkosipulia, balsamiviinietikkaa, Dijonin hunajasinappia, hieman suolaa ja pippuria.,
- pieni pala bataattia
- 75 g couscousia
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 1 sipuli kuutioituna
- pala paprikaa kuutioituna
- 1 valkosipulin kynsi pilkottuna pieneksi
- 1 chilipippuri pilkottuna pieneksi
- rosmariinin oksa
- paahtopaistia
Salaatinkastike:
- 2 rkl oliiviöljyä
- hieman sitruunamehua
- hieman balsamiviinietikkaa
- Dijonin hunajasinappia
- valkosipulinkynsi pilkottua pieneksi
- hieman suolaa
- pippuria myllystä
Leikkasin palan bataattia kuutioiksi ja keitin ne pienessä suolalla maustetussa suolavedessä. Bataattien kypsyttyä al denteksi lisäsin nihin hieman hunajaa.
Leikkaisin paahtopaistista ohuita viipaleita.
Keitin vedenkeittimessä noin 2 dl vettä ja kaadoin hiehuvan veden couscous-ryynien päälle. Laitoin päälle kannen ja siirsin ne odottamana muun ruuan valmistumista.
Leikkaisin sipulin ja palan paprikaa isohkoiksi paloiksi ja suuren valkosipulin kynnen ja chilipippurin pieneksi silpuksi. Lisäsin paistinpannuun oliiviöljyä. Kun se oli kuumaa lisäsin sipulit, valkosipulit ja chilit ja laitoin mukaan tuoretta rosmariinia. Parin minuutin päästä lisäsin valkosipulin. Maustoin suolalla ja pippurilla. Paistoin kunnes vihannekset olivat rapeita.
Lisäsin paistetut vihannekset ja bataatit couscousin joukkoon. Asettelin pinnalle paahtopaistin viipaleet ja kaadoin päälle nopeasti kyhätyn salaattikastikkeen, johon tuli oliiviöljyä, sitruunamehua, valkosipulia, balsamiviinietikkaa, Dijonin hunajasinappia, hieman suolaa ja pippuria.,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti