maanantai 3. joulukuuta 2012

Lihamureke

Pakasteessa oli valmista sienikastiketta ja ajattelin käyttää sen tänään. Ostin siis hallista jauhelihaa ja väsäsin pikaisesti lihamurekkeen. Lihamureke on siitä mukava ruoka, että se onnistuu oikeastaan aina ilman reseptiäkin. Siitä huolimatta ajattelin tällä kertaa kirjata ylös mitä murekkeeseen tuli laitettua. Kerron sitten myöhemmin miltä se maistui

Valmistusaineet:

1dl kermaa
1/2 dl korppujauhoja
1 muna
rouhittua valkopippuria
huhmareessa murskattua viherpippuria
1 sipuli
1/2 lihaliemikuutiota
1 dl vettä
öljyä tai voita
500 g naudan jauhelihaa
(hieman suolaa)

Yhdistä kerma, korppujauhot, muna ja mausteet. Anna jauhojan turvota kymmenisisen minuuttia. Pilko sillä välin sipuli pieneksi ja kuullota se miedolla lämmöllä öljyssä keltaiseksi. Lisää joukkoon puolikas lihaliemikuutio ja desi vettä ja hauduta kunnes vesi on haihtunut.

Jäähdytä sipulia hetki ja lisää se sitten turvonneisiin jauhoihin. Lisää joukkoon lopuksi jauheliha ja sekoita niin, että se että taikinasta tulee tasaista. Tarkista vielä suola. Muista, että liemikuutio on suolaista.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti