torstai 6. joulukuuta 2012
Ankankoivet viinissä
Ankankoivet viinissä
4 ankankoipea
2 dl punaviiniä
0,5 l kanalientä
2 rkl siirappia tai hunajaa
porkkana
sipuli
laakerilehti
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
2 valkosipulin kynttä
3 tl viikunahilloa
suolaa
pippuria
1. Säädä uunin lämpötilaksi 150 astetta. Tee koipien nahkapuole viillot, ei kuitenkaan lihaan asti.
2. Laita koivet nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja laita lämpötila täysille, mutta tipauta se keskilämmölle kun rasva alkaa tiristä. Ruskista kunnes nahka on rapea ja kullanruskea. Lusikoi rasvaa talteen pannusta paiston aikana. Käännä koivet ja paista toista puolta pari minuuttia. Sommittele koivet uunivuokaan vähän limittäin niin. että nahkapuoli jää joka koivesta ylöspäin ja näkyviin.
3. Älä huuhtele paistinpannua, vaan lisää siihen pieniksi paloitellut valkosipulin kynnet ja suuremmiksi paloiksi jätetyt sipulit ja porkkanat. Paiste hetki ja lisää sitten punaviini ja kanaliemi ja anna kiehua hetki. Kaavi pannua niin, että saat herkulliset ankanmaut mukaan. Kaada liemi koipien ympärille niin, että ankan nahat jäävät pinnan yläpuolelle. Laita päälle folia ja hauduttele uunissa 160 asteessa ensin 2 tuntia folion kanssa ja lopuksi vielä tunti ilman foliota.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti